Sluiten
Home Welkom
Actueel Archief
Spreekuren Spreekuur groepen Spreekuren in de buurt Voorlichting Spreekuurhouders
Agenda Links Contact Steun ons Disclaimer

Stichting Platform Sociale Zekerheid
Noord- en Midden-Limburg

Stichting Platform Sociale Zekerheid
Noord- en Midden-Limburg

logo psz-nml.nl logo psz-nml.nl logo psz-nml.nl
   Zoek op de site naar de volgende woorden:

Naar home

Voorlichting 

Wij geven u graag voorlichting. Het blijkt namelijk dat veel cliënten die met ziekte of arbeidsongeschiktheid te maken krijgen onvoldoende af weten van hun rechten en hun plichten. Daarom geven wij graag u een individuele voorlichting. In het gesprek wordt op een duidelijke manier uitgelegd hoe alles in zijn werk gaat.

Tijdens de voorlichting krijgt u uitgebreide informatie over de regelingen die tijdens de eerste twee jaar van de ziekteperiode van belang zijn en hoe het vervolg is als u uitgenodigd wordt voor een bezoek aan de verzekeringsarts en arbeidsdeskundige van het UWV. Hoe verloopt zo’n eerste claimbeoordeling, waar moet u beslist op letten en hoe bereid u zich het beste voor. Uiteraard gaan we in op de mogelijke financiële gevolgen zoals het wel of niet ontvangen van een arbeidsongeschiktenuitkering. Hoe kunt u eventueel bezwaar maken en wat zijn uw mogelijkheden betreffende reïntegratie naar werk.

Als u alles op uw gemak nog eens wilt nalezen dan hebben wij ook een aantal documenten en een brochure waar alles in staat. Al onze activiteiten zijn kosteloos met uitzondering van brochures (drukkosten) en eventueel gemaakte kopieer– en/of reiskosten. Wij kunnen dit mogelijk maken doordat de Pijler, waar wij bij zijn aangesloten, subsidie ontvangt van de Provincie Limburg.

We geven ook graag voorlichting aan een groep mensen. Bent u bijvoorbeeld lid van een (belangen)vereniging, WSW instelling, cliëntenraad, etc en willen u en uw leden graag meer weten over ziekte- en arbeidsongeschiktheidswetgeving. Dan kunt u bij ons terecht. We hebben de beschikking over een laptop en een beamer voor een presentatie op maat.