Sluiten
Home Welkom
Actueel Archief
Spreekuren Spreekuur groepen Spreekuren in de buurt Voorlichting Spreekuurhouders
Agenda Links Contact Steun ons Disclaimer

Stichting Platform Sociale Zekerheid
Noord- en Midden-Limburg

Stichting Platform Sociale Zekerheid
Noord- en Midden-Limburg

logo psz-nml.nl logo psz-nml.nl logo psz-nml.nl
   Zoek op de site naar de volgende woorden:

Naar home

Spreekuurgroepen 

Stichting Platform Sociale Zekerheid Noord- en Midden-Limburg bestaat uit de Stichting WIA/WAO Belangengroep Reuver-Beesel-Offenbeek e.o., Platform Sociale Zekerheid Venlo e.o., Platform Sociale Zekerheid Weert e.o. en Platform Sociale Zekerheid Gennep e.o.. Onze spreekuurgroepen zijn aangesloten bij de Pijler (onderdeel van Burgerkracht Limburg) en bestaan al tal van jaren. 

In Limburg zijn er verder spreekuurpunten o.a. in Maastricht-Heuvelland, Hoensbroek, en Sittard-Geleen.Totaal zijn er een 40tal spreekuurhouders op 7 spreekuurpunten actief. Via het overkoepelende orgaan “De Pijler” is er een samenwerking met andere uitkeringsgerechtigden belangenorganisaties en cliëntenraden. Tevens zet De Pijler zich in om armoede in Limburg tegen te gaan. 

Platform Sociale Zekerheid Venlo e.o.

Iedere maandagmiddag houdt Platform Sociale Zekerheid Venlo een spreekuur in het huis van de wijk de Zuidpilaar (Reigerstraat 2) van 13.30 tot 15.30u en kunt u dan terecht voor informatie en advies. Er zullen dan meerdere spreekuurhouders aanwezig zijn.  

Stichting WIA/WAO belangengroep Reuver-Beesel-Offenbeek e.o.

De belangengroep Reuver-Beesel-Offenbeek e.o. is de oudste spreekuurgroep in Limburg. Deze bestaat vanaf 1979. Opgericht werd de groep door Piet Verstappen die al die tijd al een bestuursfunctie vervult. De doelstelling was en is tot op heden: voorlichting en advies geven aan mensen die met ziekte of arbeidsongeschiktheid te maken hebben in de gemeente Beesel en omstreken. 

Daarnaast heeft de groep zich als doelstelling gemaakt om iedere woensdagmorgen een contactmorgen te organiseren. Hier treffen mensen met een uitkering zich om bijvoorbeeld spellen te spelen of om gewoon even te kletsen. Deze morgens voorzien nog steeds gezien de drukte in een behoefte om mensen achter de geraniums uit te halen, en een manier van lotgenoten contact. 

Iedere woensdagmorgen houdt de belangengroep Reuver-Beesel-Offenbeek e.o. een bijeenkomst in Sportcentrum De Schans (Bosdaellaan 1) van 9.30 tot 12.00u en kunt u dan terecht voor informatie en advies. Er zullen dan 2 spreekuurhouders aanwezig zijn. 

Platform Sociale Zekerheid Gennep e.o.

Platform Sociale Zekerheid Gennep is gestart in 2018 met de spreekuren. Onze gemotiveerde spreekuurhouders staan dan graag open voor al uw vragen en problemen mbt sociale zekerheid, met name op het gebied van ziekte- en arbeidsongeschiktheidswetgeving. 

Iedere vrijdagmiddag van 14.00 - 15.00u kunt u terecht op het spreekuur van Platform Sociale Zekerheid Gennep in de bibliotheek van Gennep (Ellen Hoffmannplein 2). 

Platform Sociale Zekerheid Weert e.o. 

Platform Sociale Zekerheid Weert is 1 juli 2019 gestart in deze regio. Onze gemotiveerde spreekuurhouders staan dan graag open voor al uw vragen en problemen mbt sociale zekerheid, met name op het gebied van ziekte- en arbeidsongeschiktheidswetgeving. 

Iedere maandagmiddag en woensdagmiddag van 11.00 - 17.00u, kunt u terecht op het spreekuur van Platform Sociale Zekerheid Weert in Cwartier kamer 106 (Beekstraat 54). Ook kunt u iedere maandag terecht op een nieuwe spreekuurlocatie de Risse (Risseweg 8) van 11.00u tot 13.00u.

Platform Sociale Zekerheid Venray e.o.

Op 17 september openden we een nieuw spreekuurpunt in Venray. Iedere donderdagochtend houdt Platform Sociale Zekerheid Venray een spreekuur in het FNV gebouw in Venray (Burg. van Loostraat 2B) van 10.00 tot 12.00u en kunt u dan terecht voor informatie en advies. Er zullen dan meerdere spreekuurhouders aanwezig zijn.